Brvnara Murtenica Zlatibor

Nazad na » Zlatibor

Brvnara Murtenica Brvnara, sa krovom koji je izgrađen po uzoru na nekadašnje čobanski kuće, nalazi se u podnožju Murtenice, na periferiji zaseoka Perišići. Tihuje u nesvakidašnjem šumskom miru, okružena stogodišnjim crnim borovima.Kontakt osoba: Radojica Perišić
Telefon: 062 294 323
Kapacitet: 4 osobe
Kategorija: 3 *
Adresa: Negbina

Brvnara Murtenica Zlatibor mapa


Udaljenonost Zlatibor Beograd


Brvnara, sa krovom koji je izgrađen po uzoru na nekadašnje čobanski kuće, nalazi se u podnožju Murtenice, na periferiji zaseoka Perišići. Tihuje u nesvakidašnjem šumskom miru, okružena stogodišnjim crnim borovima. Ambijent je idealan za odmor bez buke i gužve, kojih su prepuni veliki turistički centri. Pravi je izbor za sve koji žele istinski spokoj bez nemira modernog života. Užitak je druženje sa planinskim cvećem, pašanjacima, drvećem i pticama.

Planinska kuća, brvnara, udaljena je svega 1000 metara od mesta Tavnik, odnosno od magistralnog puta. Na desetak minuta hoda od objekta nalazi se odlično snabdevena prodavnica prehrambenih proizvoda.  Objekat ima dve velike prostorije uz predsoblje i kupatilo. Raspolaže sa tri ležaja raspoređena u dva zasebna prostora, uz još jedan pomoćni ležaj.

Na svega par stotina metara od objekta miruje jezero rođeno u bivšem rudniku, mesto nesvakidašnjih doživljaja i izvorište fantazija. Voda u jezeru je čista i u letnjim mesecima idealna za kupanje. Obilazak Murtenice kao autentične prašume ne može se porediti sa posetama drugim planinama. Možete susresti jeremičak, bukvu, crni bor, jelu – pa birajte društvo! Ko poznaje šumsko bilje i lekovite travke naći će dovoljno prijatelja na obrocima ove divljine (objašnjenje značenja reči divljina – „diviti se, ostati zabezeknut“).

Ako želite da poklonite telu priliku na predah od parizera, pašteta, viršli i majoneza, tokom druženja sa seljacima probajte ukuse ljute rakije, tvdog sira ili kajmaka. Možda neka seljanka pripremi i pitu savijaču. Mesto na kome je planinska kuća udaljeno je dvadesetak kilometara od Nove Varoši, odnosno planine Zlatar i isto toliko od centra Zlatibora. Na osam kilometara udaljenosti nalazi se Zlatarsko jezero. Sa kratkotrajnom vožnjom automobilom možete posetiti kanjon reke Uvac sa staništem beloglavog supa, a na istom putu je i Manastir Dubnica. U realitvno bliskoj okolini nalaze se i drugi verski objekti, među kojima i crkve brvnare u Peti i Dobroselici i Manastir Mileševa.


Autor: ZlatkoTagovi: Brvnara Murtenica leto 2019, Zlatibor mapa