Ćevabdžinica Talimat Beograd

Nazad na » Beograd

Ćevabdžinica Talimat Ćevabdžinica Talimat se nalazi na Banovom brdu, preko puta Šumarskog fakulteta.
Talimat roštilj ima tradiciju dugu 100 godina.Adresa: Požeška 20

Ćevabdžinica Talimat Beograd mapa


Udaljenonost Beograd Beograd


Ćevabdžinica Talimat se nalazi na Banovom brdu, preko puta Šumarskog fakulteta.
Talimat roštilj ima tradiciju dugu 100 godina. Davne 1912. godine, Trajko Mihajlović, zvani Talimat, otvorio je kafanu Kosovo u Vranjskoj Banji. Početkom Prvog svetskog rata, pored kafane, otvorio je mesaru i narodnu kuhinju. Trajko je pravio roštilj i meso po posebnom receptu, koji je kasnije preneo na svog sina.

Posle Drugog svetskog rata, u Vranju, tradiciju nastavlja Trajkov sin Sava Mihajlović, zvani Talimat. Čuveni Sava Talimat bio je poznat vranjskoj čaršiji po tome što je mogao da pojede 100 ćevapa dnevno.
Ne menjajući jedinstveni recept spremanja roštilja, Savin sin Slobodan Mihajlović, poznatiji kao Boban Talimat, preuzima posao od oca u Vranju.

Sve do 2004. godine, tradicija se prenosila sa oca na sina. Boban Talimat ima tri ćerke, a 2004. godine predao je jedinstveni recept svojim zetovima koji spremaju roštilj po istom receptu i na istom mestu kao njihov tast. Tačno 100 godina nakon postojanja Talimat roštilja u Vranju, tradicija se nastavlja u Beogradu.
U julu 2012. godine otvorena je prva ćevabdžijska radnja Talimat u Beogradu, u Požeškoj br. 20 na Banovom brdu.Radno vreme:
08 - 00h

Kontakt:
+381 11 3550 858
+381 63 548 988

Prijatan i dopadljiv enterijer i odlični ćevapi, cene pristupačne.Tagovi: Ćevabdžinica Talimat leto 2019, Beograd mapa