Etno festival Kladovo

Nazad na » Kladovo

Etno festival Etno festival u Kladovu (nekadašnji Etno festival istočne Srbije) održava se od 2006. godine i ima za cilj da promoviše tradiciju, narodno stvaralaštvo i foklorna bogatstva ovog kraja.Adresa: Kladovo

Etno festival Kladovo mapa


Udaljenonost Kladovo Beograd


Etno festival u Kladovu (nekadašnji Etno festival istočne Srbije) održava se od 2006. godine i ima za cilj da promoviše tradiciju, narodno stvaralaštvo i foklorna bogatstva ovog kraja. Na ovom narodnom saboru posetioci mogu videti izložbe rukotvorina napravljenih korišćenjem starih zanata, brojnih suvenira, tradicionalnih jela, domaće rakije, vina i meda, takođe tu je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe i mnogo drugih zanimljivosti. U muzičkom delu gostima se predstavljaju brojni folklorni ansambli iz zemlje i regiona, a takođe se održavaju koncerti poznatih folk i pop-rock izvođača.

Kladovski narodni festival se održava na Gradskom skveru i ostalim ulicama gde su postavljeni brojni štandovi. Okuplja više od deset hiljada posetilaca i traje dva dana vikenda u drugoj polovini jula meseca.


Autor: ZlatkoTagovi: Etno festival leto 2019, Kladovo mapa