Etno Kuća Đeram Kikinda

Nazad na » Kikinda

Etno Kuća Đeram Pravi doživljaj minulih vremena doživećete samo u Vojvođanskoj oazi mira i spokoja – tamo gde vreme stoji a priroda uređuje život u etno kući „Đeram“.

Kuća je izgrađena 1925.Telefon: +381 23 061196
Mobilni: +381 64 2020664
Adresa: Ige Dobrosavljev 13, Mokrin

Etno Kuća Đeram Kikinda mapa


Udaljenonost Kikinda Beograd


Pravi doživljaj minulih vremena doživećete samo u Vojvođanskoj oazi mira i spokoja – tamo gde vreme stoji a priroda uređuje život u etno kući „Đeram“.

Kuća je izgrađena 1925. godine od naboja u tipično seoskom stilu. U etno kompleksu se nalaze otvoreni restoran pod trskom, zatvoreni restoran, četiri komforne sobe za smeštaj (svaka soba ima kupatilo, klimu, tv, grejanje), radionica za izradu predmeta od gline, pecara za rakiju, dečije igralište.

U okviru etno kuće priređuju se kulturno umetnički programi, likovne kolonije, koncerti i narodni običaji. Čitav etno prostor veoma je pogodan za smeštaj individualnih turista i lovaca, seminare, odmor, rekreaciju i dečije igre.Etno kuća se nalazi u banatskom selu Mokrinu pored grada Kikinde, udaljena 130 km od Beograda i aerodroma „Nikola Tesla“, 120 km od Novog Sada, 70 km od Subotice i graničnog prelaza Horgoš prema Mađarskoj.


Autor: ZlatkoTagovi: Etno Kuća Đeram leto 2019, Kikinda mapa