Etno park Avlija Šabac

Nazad na » Šabac

Etno park Avlija Danas, u srcu mačvanske ravnice, nalazi se selo Glušci na 20 km od Šapca i Sremske Mitrovice i na 4 km od Bogatića. Selo je čuvar prelepe, retko očuvane crkve iz Vizantijskog doba, a od skoro postaje čuvar i Etno parka Avlija i to kao nesvakidašnje destinacije ljubitelja srpskih običaja i tradicije.Telefon: 060/6696644
Adresa: Selo Glušci

Etno park Avlija Šabac mapa


Udaljenonost Šabac Beograd


Danas, u srcu mačvanske ravnice, nalazi se selo Glušci na 20 km od Šapca i Sremske Mitrovice i na 4 km od Bogatića. Selo je čuvar prelepe, retko očuvane crkve iz Vizantijskog doba, a od skoro postaje čuvar i Etno parka Avlija i to kao nesvakidašnje destinacije ljubitelja srpskih običaja i tradicije.

U ambijentu, koji nas vraća u život srpskog sela pre dva veka, nalazi se etno restoran Krčma Lazareva, stalna muzejska postavka, konak za goste, bazen za decu, padok sa konjima, fijakeri, čeze, taljige... Sve to možete videti na površini od pola hektara.

U okviru naše ponude nalazi se sledeće:
  • restoran "Krčma Lazareva", koji u svojoj ponudi ima domaća kuvana jela, domaće sokove od višnje, maline, kupine, domaće rakije i domaće vino.
  • muzejska postavka, koju čine eksponati prikupljeni širom Srbije. Predmeti čine potpuniju sliku onoga što se prikazuje posetiocu, čime se nekada jelo, čime se radilo, prevozilo.
  • škola jahanja za decu i odrasle
  • konak u apartmanu Etno parka " Avlija "


Razgledanje Etno Parka Avlija i muzejske postavke je besplatno. Vožnja fijakerom i jahanje su besplatni.
Kontakt telefon za sve informacije: 060/6696644Tagovi: Etno park Avlija leto 2019, Šabac mapa