Guščijada u Šatrincima Fruška Gora

Nazad na » Fruška Gora

Guščijada u Šatrincima Guščijada je turističko-zabavna manifestacija koja neguje ovdašnju tradiciju gajenja gusaka i spremanja specijaliteta od guščijeg mesa. Održava se od 2005.Adresa: Šatrinci

Guščijada u Šatrincima Fruška Gora mapa


Udaljenonost Fruška Gora Beograd


Guščijada je turističko-zabavna manifestacija koja neguje ovdašnju tradiciju gajenja gusaka i spremanja specijaliteta od guščijeg mesa. Održava se od 2005. godine u sremskom selu Šatrinci, a poslednjih godina deo manifestacije se vezuje i za novoizgrađeni turistički centar sa etno kućom i pratećim objektima čiji je cilj unapređenje turističke ponude ovog malog sremskog sela.

Šatrinci su oduvek bili poznati po velikom broju gusaka, ali i po odličnim kulinarskim majstorima. Stoga ova manifestacija sadrži takmičarski deo u kuvanju guščijeg paprikaša, a brojni posetioci imaju priliku da probaju ovaj specijalitet i lično se uvere u kvalitet.

Guščijada se održava prvog vikenda u oktobru mesecu. Selo Šatrinci se nalaze u opštini Irig, u sremskoj ravnici između Iriga, Rume i Inđije. Udaljeno je oko 20 km od Rume, 25 km od autoputa E-75 i 10 km od magistralnog puta Novi Sad - Ruma.


Autor: ZlatkoTagovi: Guščijada u Šatrincima leto 2019, Fruška Gora mapa

Fruška Gora Manifestacije i zabava