Holywood Gornji Milanovac

Nazad na » Gornji Milanovac

Holywood Po ugledu na Los Anđeles i Gornji Milanovac ima svoj Holivud. Sada već najpoznatiji stanovik sela Mutanj na Rudniku, entuzijasta i zaljubljenik u filmsku umetnost Ivan Jakovljević, sagradio je ovaj natipis visok oko 4 sa željom da privuče pažnju kako meštana tako i mnogih turista i umetnika.Adresa: Mutanj

Holywood Gornji Milanovac mapa


Udaljenonost Gornji Milanovac Beograd


Po ugledu na Los Anđeles i Gornji Milanovac ima svoj Holivud. Sada već najpoznatiji stanovik sela Mutanj na Rudniku, entuzijasta i zaljubljenik u filmsku umetnost Ivan Jakovljević, sagradio je ovaj natipis visok oko 4 sa željom da privuče pažnju kako meštana tako i mnogih turista i umetnika. U toj želji je i uspeo s obzirom da je "spomenik" privukao mnoge goste koji su imali priliku da se upoznaju sa lepotama rudničkog kraja ali i filmskih radnika i poštovalaca koji su upravo na ovom mestu osnovali Prvi festival nezavisnih off-filmova Srbije.

Srpski Holywood ima "štamparsku grešku" u imenu gde nedostaje jedno slovo L u odnosu na originalni Hollywood, ali je autor slovo namerno izostavio zbog eventualne povrede autorskih prava, ili možda zbog originalnosti i izražavanje bunta protiv moderne američke filmske industrije.

Znak Holywood se nalazi na jednom od rudničkih proplanaka i vidljiv je svakom prolaziniku koji putuje Ibarskom magistralom. Selo Mutanj nalazi se na obroncima planine Rudnik, 15-ak kilometara severno od Gornjeg Milanovca.


Autor: ZlatkoTagovi: Holywood leto 2019, Gornji Milanovac mapa