Izdajem vikendicu - Vodice Kikinda

Nazad na » Kikinda

Izdajem vikendicu - Vodice Vikendica na Vodicama (od Kikinde 3km) kod idjoškog mosta, asfaltni put ide do objekta. Soba je dvokrevetna i cena je 1000 dinara za 2 osobe za jedno noćenje.Telefon: 0617221243
Kapacitet: 3 kreveta
Adresa: Idjoski Drum BB

Izdajem vikendicu - Vodice Kikinda mapa


Udaljenonost Kikinda Beograd


Vikendica na Vodicama (od Kikinde 3km) kod idjoškog mosta, asfaltni put ide do objekta. Soba je dvokrevetna i cena je 1000 dinara za 2 osobe za jedno noćenje. Vikendica ima električnu energiju, kupatilo i moguće je uslužno korištenje kuhinje. Vikendica se nalazi na 100m od kanala DTD i može se ići na pecanje. Lovni turizam je naročito razvijen u Severnom Banatu i to u okolini Kikinde. Tereni ovog regiona bogati su niskom divljači, a od visoke divljači dominira srna. Osim, navedenih, tu su i tzv. životinje u prolazu: divlje svinje, divlje patke i grlice.

U Vojvodini ima više desetina lokaliteta sa nazivom Vodice, za koje se veruje da imaju čudotvornu i lekovitu vodu. Najčešće na njima su izgradeni verski objekti, često pravoslavni i katolički zajedno. Verovanje o lekovitosti vode postoji i kod nas, a prva crkva na tom lokalitetu izgrađena je 1837. godine. Ustvari to je bila koliba, pokrivena trskom, ali poštovano mesto hodočašća. Zbog toga, tu je 1865. godine sagrađena crkva posvećena Ognjenoj Mariji, a u samom njenom središtu nalazi se bunar - pumpa sa koje osobe različitih veroispovesti uzimaju vodu, verujući u njenu moć. O lekovitosti i čudotvornosti ove vode postoji i predanje da je njenu blagotvornost otkrio jedan pastir. Naime, jedna ovca, koja je povredila nogu, hramala je i zaostala od stada. Pastir ju je ostavio, da bi ih pred veče ovca stigla. Čobanin je video da ovca trči i da su joj noge bile ukaljane blatom. Idući sutradan po ataru, pastir je pronašao novi izvor, a kako su i njega noge bolele, namazao ih je istim blatom. Posle nekoliko dana i njegove noge su ozdravile i od tada se, po lokalnom predanju, voda sa Vodice smatra čudotvornom.


Autor: ZlatkoTagovi: Izdajem vikendicu - Vodice leto 2019, Kikinda mapa

Kikinda Privatni smeštaj