Manojlovački slap Knin

Nazad na » Knin

Manojlovački slap Jednom kad posetilac vidi ovaj najviši i, kako mnogi kažu, najljepši slap u svoj njegovoj raskoši, nosit će ga u sebi kao jednu od najdojmljvijih prirodnih lepota.

Pola kilometara nizvodno od Brljana, gdje reka radi oštar zaokret, ruši se Manojlovački slap, najviši i, kako mnogi misle, najlepši slap reke Krke.Adresa: Knin

Manojlovački slap Knin mapa


Udaljenonost Knin Beograd


Jednom kad posetilac vidi ovaj najviši i, kako mnogi kažu, najljepši slap u svoj njegovoj raskoši, nosit će ga u sebi kao jednu od najdojmljvijih prirodnih lepota.

Pola kilometara nizvodno od Brljana, gdje reka radi oštar zaokret, ruši se Manojlovački slap, najviši i, kako mnogi misle, najlepši slap reke Krke. Slap se sastoji od niza barijera ukupne visine 59,6 m s najvećom barijerom visine 32,2 m. Dužina slapa je oko 500, a širina oko 80 metara.

Jednom kad posetilac vidi slap u svojoj raskošnoj lepoti, nosit će ga u sebi kao jednu od najlepših prirodnih lepota. Najlepši je pogled na slap s ruba kanjona na bukovičkoj strani, nekoliko stotina metara od arheološkog lokaliteta Burnuma, na putu Knin - Kistanje. S prominske strane do Burnuma se može doći putem Drniš - Oklaj koja se spaja s putem Knin - Kistanje. Na slapu nema uređenih pešačkih staza zbog čega je njegova lepota neoskvrnjena.Tagovi: Manojlovački slap leto 2019, Knin mapa

Knin Reke, jezera i vodopadi