Most Ljubavi Vrnjačka Banja

Nazad na » Vrnjačka Banja

Most Ljubavi U Vrnjačkoj banji, slično kao i u rimskoj fontani u Rimu gde turisti bacaju novčiće u fontanu da bi im se ispunile želje, postoji most na koji zaljubljeni ili oni tek venčani koriste da okače svoj “pečat sreće i budućeg zaveta” u vidu katanca koji postavljaju na ogradu od mosta u znak večne ljubavi.

Ovom zanimljivom ljubavnom ritualu predstoji jedna neobična priča koja se desila uoči prvog svetskog rata.Adresa: Vrnjačka banja

Most Ljubavi Vrnjačka Banja mapa


Udaljenonost Vrnjačka Banja Beograd


U Vrnjačkoj banji, slično kao i u rimskoj fontani u Rimu gde turisti bacaju novčiće u fontanu da bi im se ispunile želje, postoji most na koji zaljubljeni ili oni tek venčani koriste da okače svoj “pečat sreće i budućeg zaveta” u vidu katanca koji postavljaju na ogradu od mosta u znak večne ljubavi.

Ovom zanimljivom ljubavnom ritualu predstoji jedna neobična priča koja se desila uoči prvog svetskog rata. Dva mlada ljubavna para Učiteljica Nada i oficir srpske vojske Relja, zaljubili su se i zavetovali se jedno drugom na večnu ljubav, jer voli se zato što se voli. Ne postoji razlog zbog koga se voli. Na mostu, mostu ljubavi su se sastajali, gledali u zvezde, to je bio par stvoren za ljubav. Ljubav koja je očaravala, o kojoj se pričalo i maštalo, i svaka devojka i momak poželeli su da se tako zaljube. Ali kada je doša rat, Relja se sa srpskom vojskom povlači u Grčku i ostaje na grčkom frontu. Odlazi i nikad se ne vraće, jer se zaljubljuje u lepu grkinju. Ali mlada devojka od prevelike tuge za svojim dragim umire mlada i nesrećna.

Zato danas devojke u želji da sačuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju svoja imena  i imena svojih voljenih i vezuju ih za ogradu mosta koji je bio omiljeno sastajalište Nade i Relje, a ključeve u reku simbolično bacaju kako se njihova ljubav nikad ne bi otključala.Tagovi: Most Ljubavi leto 2019, Vrnjačka Banja mapa

Vrnjačka Banja Turističke atrakcije