Plaža Navagio Zakintos

Nazad na » Zakintos

Plaža Navagio Plaža Navagio (Shipwreck) je najpoznatija plaža Zakintosa i jedna od najpoznatijih u celoj Grčkoj. Karakteristična je kako po jedinstvenom stenovitom ambijentu i tirkiznoj boji mora, tako i po brodu koji se nalazi na plaži od sedamdesetih godina kada se grupa švercera nasukala i razbežala.Adresa: Navagio Beach

Plaža Navagio Zakintos mapa


Udaljenonost Zakintos Beograd


Plaža Navagio (Shipwreck) je najpoznatija plaža Zakintosa i jedna od najpoznatijih u celoj Grčkoj. Karakteristična je kako po jedinstvenom stenovitom ambijentu i tirkiznoj boji mora, tako i po brodu koji se nalazi na plaži od sedamdesetih godina kada se grupa švercera nasukala i razbežala.

Ova vrhunska plaža se nalazi u severozapadnom delu ostrva, blizu sela Anafotiria. Da biste stigli u ovaj raj, možete iznajmiti čamac u luci Porto Vromi ili se ukrcati na neki od brodova iz iste luke koji više puta dnevno saobraćaju do Navagio plaže. Ukoliko ste pak raspoloženi da posetite vidikovac i fotografišete plažu sa vrha stena, do ovog mesta se lako dolazi autom glavnim putem od Laganasa, gde se umesto skretanja levo za luku u mestu Maries produži još 7km do manastira Sv. Đorđa, gde se nalazi skretanje za vidikovac.


Autor: ZlatkoTagovi: Plaža Navagio leto 2019, Zakintos mapa