Zobnatica Vrbas

Nazad na » Vrbas

Zobnatica

Najveća sportsko turistička manifestacija koja se održava na Zobnatici jesu Zobnatičke Konjičke Igre (ZOKI), već tradicionalno svake godine u drugoj nedelji septembra meseca.

Turistički kompleks Zobnatica je nekadašnje imanje porodice Terlei gde je čuveni vojvođanski veleposednik Đula Terlei sagradio dvorac.Adresa: Bačka Topola

Zobnatica Vrbas mapa


Udaljenonost Vrbas Beograd


Najveća sportsko turistička manifestacija koja se održava na Zobnatici jesu Zobnatičke Konjičke Igre (ZOKI), već tradicionalno svake godine u drugoj nedelji septembra meseca.

Turistički kompleks Zobnatica je nekadašnje imanje porodice Terlei gde je čuveni vojvođanski veleposednik Đula Terlei sagradio dvorac. Dvorac Zobnatica je izgrađen 1882. godine u duhu poznog klasicizma kao spratni reprezentativni objekat za potrebe svoje porodice. Sa bočne strane dvorca nalazi se kula osmatračnica sa koje se vidi gotovo celo imanje.

Ergela Zobnatica je osnovana znatno ranije, 1750. godine i opstala je sve do danas. Kompleks ergele čine konjušnice, hipodrom, manjež i drugi tereni za jahanje i treninge. Ergela trenutno broji oko 100 grla engleske punokrvne rase, pretežno kobila sa ždrebadima i nekoliko pastuva.

Od turističkih sadržaja u Zobnatici se nalazi hotel smešten u zgradi dvorca, staze za jahanje i šetnju, akumulaciono jezero, na čijoj obali je uređeno kupalište i plaža kao i prateći ugostiteljski objekti. U Zobnatici postoji i mini Zoo vrt na otvorenom u kojem možete videti divlje svinje, srndaće, nojeve i paunove.Zobnatica se nalazi 25 km južno od Subotice, a 5 km severno od Bačke Topole, na magistralnoj saobraćajnici Subotica - Novi Sad - Beograd (stari međunarodni put E-75). Od Novog Sada je udaljena 75 km a od Beograda 145 km.

Gosti Zobnatice mogu da hrane i jašu konje (po hipodromu ili okolini), a za one koji ne žele povišenu dozu adrenalina u ponudi je vožnja i razgledanje fijakerom. Tel.: +381 24 715 641
Tagovi: Zobnatica leto 2019, Vrbas mapa

Vrbas Turističke atrakcije