Afitos

Afitos Afitos je predivno tradicionalno primorsko mesto na severoistoku Kasandre, koje privlači mnogobrojne turiste iz celog sveta, ali uspeva da zadrži tradicionalni karakter.

Afitos ima mnogo taverni, barova i kafića gde se služe lokalni specijaliteti i osvežavajući kokteli od jutra do kasno u noć, a smeštaja je u izobilju, jer Afitos nudi mnoštvo hotela. Posetioci mogu da uživaju u vrhunskom moru, sa (po mnogima) najčistijom i najtoplijom vodom u Sredozemnom moru, i malim peščanim morskim obalama, koje su prijatno uređene malim kamenjem koje izlazi iz vode. Mesto je od velikog istorijskog i ekološkog značaja jer je ovde pronađen mlinski kamen drevnog kamenoloma, a i stecište je važnih mrestilišta, gde većina ribljih vrsta dolazi na mrest.

Jedno od retkih mesta na Halkidikiju koje je sa sačuvalo istorijsko-arhitektonsko nasleđe. Prvi pisani tragovi o Afitosu datiraju još 800 godina pre Hrista. U antička vremena kroz njega su, kaže legenda, prolazili kraljevi i vojskovođe, a već skoro 3000 godina se u njemu prepliću mit i istorija.

Danas je Afitos klasično grčko i autentično mediteransko mestašce, već godinama stecište turista iz Zapadne Evrope, koji su ovde otkrili svu lepotu odmora i uživanja u prijatnoj atmosferi.

Celo mesto se nalazi na steni iznad mora, sa koje se pruža jedinstven pogled na zaliv Toroneos. More je kod Afitosa izuzetno čisto i ostaje toplo sve do jesenjih dana
Šta videti u Afitosu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Moudounou

Plaža Moudounou

Plaža Psakoudia

Plaža Psakoudia

Smeštaj u Afitosu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Afitosu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu