Bečej

Bečej Bečej, lep i gostoljubiv grad smešten u srcu Vojvodine, uz desnu obalu mirne, sanjive Tise. Ovaj 900-godišnjak, svojim ritmom i navikama prkosi vremenu, vlasti i istoriji, ostajući uvek neusiljen, spreman da se menja u meri vlastite odluke i pristanka.

Pitomi grad, mirnog prisnog susedstva, dugih širokih ulica u kojima se u zavereničkoj tišini bogatoj senkama, odmara utišani panonski vidik i njegovi mirni žitelji, grad u koga se putnici namernici zaljubljuju na prvi pogled jer, kako tvrde, poseduju šarm i urođenu prisnost.

Smešten na bačkoj zemlji, vodi i suncu, vekovima greje svoje stare krovove, parkove, kao da čeka, prizeman i umišljen u dremljivom sumraku ćutanja i tišine neku važniju i stalniju pažnju, neki odlučujući podsticaj.

Ovaj dvonacionalni grad (27.000) otmenih i pritajenih manira, sedište je opštine (41.000) kojoj pripadaju Bačko Petrovo Selo (8.000), Bačko Gradište (5.000), Radičević (2.500) i Mileševo (1.500), dvojezična gusto naseljena mesta u kojima žive i rade pretežno poljoprivredna domaćinstva okrenuta svojoj egzistenciji spokojnog trajanja.

Kao i u svojoj prošlosti i danas Bečej sa okolinom predstavlja multietničku sredinu međusobnog uvažavanja, poštovanja i tolerancije u kojoj se poštuju ljudska prava, tradicije i različitosti bez obzira na versku, nacionalnu i svaku drugu pripadnost.
Šta videti u Bečeju

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Dvorac Fantast

Dvorac Fantast

Šlajz

Šlajz

Slano Kopovo

Slano Kopovo

Žuti Bunari

Žuti Bunari

Glavaševa kuća

Glavaševa kuća

Dvorac Sokolac

Dvorac Sokolac

Gradska kuća

Gradska kuća

Smeštaj u Bečeju

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Bečeju. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Bečej leto 2019, Bečej turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Bečej, smestaj Bečej

Slična mesta u okolini