Bihać

Bihać Bihać je grad i središte istoimene opštine u severozapadnom delu Bosne i Hercegovine, te glavni grad Unsko-sanskog kantona. Bihać, grad na reci Uni, smestio se između planina Plješevice i Grmeča. Zahvaljujući povoljnim geografsko - klimatskim uslovima, ovaj prostor naseljen je još u paleolitskom razdoblju. Od VIII veka pre nove ere, Bihać i njegovu okolinu naseljava pleme Japoda koje se sredinom IV veka pre nove ere pokorili Rimljani. Početkom VII veka područje Bihaća naselili su Sloveni, o čemu svedoče brojni arheološki nalazi iz tog vremena.

Grad je prepun kafića koji neizbežno gravitiraju ka prelepepoj reci Uni. I više nego vredi posetiti Bihać ili bilo koji grad izgrađen na ovim smaragdnim vodama. Ovo je neosporno odlično mesto za odmor, a dodatnu pogodnost čini blizina Plitvičkih jezera koja se nalaze tik preko granice. Ili još bolje, doživite stvarnu magiju reke Une - ostanite par dana, prošetajte obalama reke, otiđite na rafting niz zadivljujuće brzake, ili jednostavno sedite i slušajte uzbudljivu priču što je priča reka u svom žuboru.
Šta videti u Bihaću

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Kameno turbe

Kameno turbe

Kapetanova kula

Kapetanova kula

Smeštaj u Bihaću

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Bihaću. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Bihać leto 2019, Bihać turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Bihać, smestaj Bihać

Slična mesta u okolini