Bijela i Baošići

Bijela i Baošići Bijela je malo gradsko naselje u Boka Kotorskom zalivu u opštini Herceg Novi na putu između Kamenara i Herceg Novog. Na ovom mestu se nalazilo brodogradilište još od doba Tvrtka I Kotromanića, koji je osnovao Herceg Novi. U Bijeloj se i dan danas nalazi brodogradilište koje se uglavnom bavi popravkama brodova.

Prosečna temperatura mora počinje od 22 °C na početku sezone, pa ide čak i do 26 °C u drugoj polovini letnje sezone, tako da sezona kupanja može da potraje i 5-6 meseci. Bijela je donekle zaštićena od vetrova, ali oni su ipak prisutni. Najkarakteristični vetrovi ovog područja su: Maestral,Bura, Šilok, Jugo.

U svakom slučaju iskustvo i tradicija pokazuju da se turisti u Bijeloj uvek osećaju dobro, ali nemojte verovati našim rečima, dodjite i uverite se sami.


Šta videti u Bijeloj

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Bijeloj

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Bijeloj. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Bijela i Baošići leto 2019, Bijela i Baošići turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Bijela i Baošići, smestaj Bijela i Baošići

Slična mesta u okolini