Bormio

Bormio Bormio se nalazi u središtu Italijanskih Alpa, u regiji Alta Valtelin, na visini od 1.225 metara nadmorske visine i okružen je sa tri planinska vrha.

Od Beogradaje udaljen 1.100 km. Ukupna dužina ski staza je 78 kilometara, među kojima su staze za skijaško trčanje, teške, lake i staze srednje težine. Od vrha se može krenuti stazom Stella Alpina i nakon pređenih oko 1.000 m visinske razlike uključiti na poznatu stazu Stelvio (na njoj se održava Svedski kup).

Tom stazom, s vrlo brzim i strmim delovima dolazi se do Bormia. Poslednji deo Stelvia ima osvetljenje pa se može uživati i u noćnom skijanju. Plavih staza gotovo i da nema , ne računajući dve ili tri manje koje povezuju crvene staze. Većina su crvene i crne. Bormio je skijalište za zahtevne i veoma dobre skijaše.Tu su staze za skijaško trčanje : 55 km, mogućnost noćnog skijanja, teške staze 22 km, staze srednje težine 54 km, lake staze 30 km. Ono što svakako treba pomenuti je restoran na vrhu skijališta u sklopu velike gondole.

Bormio se diči i svojim poprilično poznatim banjama. Iako ima sve vrste smeštaja od hotela do vila i apartmana, Bormio ne izgleda kao tipično skijalište. Naime, u ovom srednjevekovnom gradiću naići ćete na tradicionalne zgrade, radnje, crkve..., i šetaćete kaldrmom posmatrajući lokalno stanovništvo kako uživa u svakodnevnim aktivnostima.
Iako je mali grad, Bormio nudi svojim posetiocima dosta barova, restorana i kafića. Udaljenost od Beograda je oko 1.100 kilometara.
Šta videti u Bormiu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Bormiu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Bormiu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Bormio leto 2019, Bormio turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Bormio, smestaj Bormio

Slična mesta u okolini