Borovec

Borovec Borovec je jadan od najpoznatijih zimskih turistickih centara u Bugarskoj, nalazi se na padinama planine Rile, u blizini najvišeg planinskog vrha na Balkanu Musale (2925 m),  od Sofije je udaljen 73 km. Borovec je osnovan krajem 19 veka kao lovni rezervat bugarskih careva, dok danas Boravac predstavlja savremeni turisticki centar sa brojnim hotelima, restoranima, barovaima, klubovima, diskotekama, vrhunskim ski stazama. Ukupni smeštajni kapaciteti Boroveca su oko 3000 ležaja.

Borovec poseduje 40 Km uredenih staza za alpsko skijanje. Od podnožja (1300 mnv), do staza na vrhu (2700 mnv) dolazi se gondolom (kabinama za šest skijaša), i ski liftovima...Na raspolaganju se nalaze 15 ski staza sa 9 žicara. Na Borovecu su 1981 i 1984 godine održana takmicenja u svetskom kupu, 1983 godine Svetsko prvenstvo u Biatlonu.
Šta videti u Borovecu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Borovecu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Borovecu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Borovec leto 2019, Borovec turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Borovec, smestaj Borovec

Slična mesta u okolini