Brač

Brač Ostrvo Brač, najveće ostrvo od dalmatinske grupe ostrva, a treće po redu od svih jadranskih ostrva; prostire se na 394.57 kvadratnih kilometara; populacija 13.824. Od kopna ga razdvaja Brački kanal, od ostrva Solta – takozvana Splitska vrata, a od Hvara – Hvarski kanal.

Baš zbog svog kamenitog okruženja, Brač je već vekovima izvor kamenja za izgradnju dekoracije na zgradama. Čak su i stari Rimljani znali njegov kvalitet i koristili su ga za izgradnju čitavih gradova, amfiteatara, palata i grobova širom cele Dalmacije.

Pučišća i Supetar su najveća mesta na Braču. Glavni proizvodi su maslinovo ulje, vino i voće, a glavna zanimanja uključuju stočarstvo i ribolov.

Saobraćaj je dobro organizovan: trajekti saobraćaju na relaciji Split-Supetar i Makarska-Sumartin; brodske linije idu do Supetara i Bola, a aerodrom Brač (koji se koristi samo za manje avione) nalazi se iznad Bola.

Na ostrvu Brač pronaćićete sve što vam je potrebno i uživati u nezaboravnom odmoru i netaknutoj prirodi.
Šta videti na Braču

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Paklina

Plaža Paklina

Plaža Lovrečina

Plaža Lovrečina

Plaža Zlatni Rat

Plaža Zlatni Rat

Zmajeva špilja

Zmajeva špilja

Smeštaj na Braču

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Braču. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Brač leto 2019, Brač turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Brač, smestaj Brač

Slična mesta u okolini