Chamonix

Chamonix Jedinsveni skijaški centar u podnožju Mon Blana - najvišeg vrha Evrope. Sa svojom tradicijom, gostoljubivošću, brojnim restoranima i bistroima, prodavnicama visoke mode, obiljem sportskih manifestacija ovo mesto predstavlja pravu poslasticu kako za skijaše, tako i za one koji ne skijaju ali vole zimski ambijent.

Grad sa 10.000 stanovnika bio je domaćin prvih zimskihOlimpijskih igara. Smešten na 1.035 metara nadmorske visine, u samojkotlini kojom protiče reka Aure. Sa južne strane ga okružuje planinski masivMont Blanc (vrh na 4.810 metara), a na severu se uzdiže blaga i valovitaplanina Brevent (2.525 metara). Najbliži aerodrom je Ženeva, udaljen svega80 km. 150 km ski staza (12 crnih, 19 crvenih, 27 plavih i 12 zelenih); 1 skivoz, 6 kabinskih žičara, 7 gondola, 16 žičara, 16 ski liftova i 40 km staza zacross coutry. Udaljenost od Beograda je oko 1.250 kilometara.

Šta videti u Chamonixu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Chamonixu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Chamonixu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Chamonix leto 2019, Chamonix turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Chamonix, smestaj Chamonix

Slična mesta u okolini