Cortina Di Ampezzo

Cortina Di Ampezzo Smeštena je u dolini Ampezzo u srcu Dolomita i ubraja se u najpoznatija skijališta na svetu, a svakako je jedno od najmodernijih u Italiji. Kraljica Dolomita, Cortina d'Ampezzo se nalazi na 1220 m nadmorske visine dok je najviši vrh na 2932 m. Ima 140 km uređenih skijaških staza, od toga: 55 km plavih, 45 km crvenih i 10 km crnih, 58 km staza za skijaško trčanje, 51 žičaru.  Ovde su se održale i Zimske Olimpijske igre 1956, kao i brojna svetska prvenstva u zimskim sportovima.

Uz sve već postojeće poznate discipline skijanja nudi i brojne ekstremne sportove kao i bogat noćni zivot, veliki broj prodavnica, restorana i barova. Od 1846. godine u Cortini se nalazi Visoka škola za umetnost pa se u lokalnim radionicama mogu naći prava mala umetnička dela. Samo mesto je dobro povezano javnim prevozom a na raspolaganju je i rent-a-car.

Do Cortine može da se dodje:

Železnicom - od Venecije do Cortine,Trenitalia vozom, koji ide jednom dnevno u 07:55. U mestu Calalzu se preseda na Dolomitibus, odmah na izlazu sa železničke stanice. Autobusi idu skoro na svaki sat i koštaju oko 12 eur  (povratna karta). Put traje oko sat vremena.

Autobusom - od Venecije i Trevisa. Autobusi iz Venecije ka Cortini kreću rano ujutro. U špicu sezone oni voze svakodnevno. Put traje oko 3 sata i 15 minuta sa stajalištima u mestima Treviso i Mestre. Od Venecije je Cortina udaljena 162 km. Cena karte  je oko 10 eur.

Kolima – Najbliži put je iz pravca Venecije prema mestu San Vito. Nakon par kilometara posle San Vita, dolazi se u dolinu Ampezzo i Cortinu.

Avionom - glavni internacionalni aerodrom je Marko Polo u Veneciji. Drugi aerodromi u blizini su u mestima Treviso, Verona i Innsbruck u Austriji.
Šta videti u Cortini Di Ampezzo

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Cortini Di Ampezzo

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Cortini Di Ampezzo. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Cortina Di Ampezzo leto 2019, Cortina Di Ampezzo turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Cortina Di Ampezzo, smestaj Cortina Di Ampezzo

Slična mesta u okolini