Dobre Vode

Dobre Vode Dobre Vode su malo mesto između Bara i Ulcinja, uglavnom naseljeno vikendašima i funkcionalno samo u toku sezone (ukoliko dođete početkom maja ili krajem septembra - velika je šansa da ćete potpuno uživati u miru i  tišini). Pripadaju barskoj opštini i od njega su udaljene oko 8 km.

Mi smo u Dobrim Vodama proveli detinjstvo i dosta smo vezani za ovo mesto, tako da ću možda biti i malo subjektivan kada ga opisujem ali ću se potruditi da prenesem realnu sliku.

Veliki Pijesak je najveća i najpopularnija plaža koja se nalazi u Dobrim Vodama. Dužina plaže je 298 metara, a površina oko 8,000 m2. Plaža je uglavnom kamenita, a na pojedinim mestima i peskovita, zbog otvorenog mora talasi znaju biti česti ali je baš zato i poznata je po bistroj i čistoj morskoj vodi kao i po bujnoj suptropskoj vegetaciji. Veliki Pijesak  spada u plaže prve kategorije sa plavom zastavicom! Plaža može da primi oko 2700 kupača, a na plaži ima pored slobodnog dela i deo sa ležaljkama i suncobranima za iznamljivanje, tu su i plažni barovi, restorani i prodavnice tako da ćete pronaći sve sitnice koje su Vam potrebne.

Restorani nude različite tipove kuhinje, ali uglavnom prilagođene za turiste koji bi nešto brzo da pojedu. Ima naravno i onih koji nude i različite specijalitete od ribe koja je uglavnom zaista izvađena iz mora (lignje su sigurno iz Vijetnama pa ih preskočite). Ono što bi obavezno morali da probate jeste sladoled u najpopularnijoj poslastičarnici na Velikom Pijesku - Plavi Jadran, gde će Vas dočekati Šabo sa sinom i verovatno nasmejati. Sladoled i burek tu uvek idu u kompletu, mesto ima veliki promet i hrana je sveža.

Ono što je interesantno je da u blizini ne postoji apoteka, tako da je preporuka da ili sve što vam može biti potrebno ponesete ili da kupite u Baru. Ja sam jedan od onih koji svake godine pokupe stomačni virus u Crnoj Gori pa je Linex probiotik (ili neki po izboru) i jekoderm nešto što preporučujem svima da imaju kod sebe.

Dobre Vode / Veliki Pjesak je malo turističko mesto koje se poslednjih nekoliko godina dosta izgradilo. Danas ovde ima dosta luksuznih vila, apartmana, kuća i hotela koje nude različite vrste smeštaja. Smeštaji su uglavnom raspoređeni ili do same obale ili nešto malo udaljeniji (put naselja Dubrava). Kada se sa nekim dogovarate oko smeštaja, unapred precizirajte sve detalje da vas ne smeste u neki podrum...

Iako se radi o malom mestu, na Velikom Pijesku postoji i par mesta za noćne izlaske (koji su ograničeni do 2h čini mi se). Takođe ako volite romantične zalaske sunaca, miris mediteranske vegetacije, otvoreno more i čistu vodu Dobre vode i Veliki Pijesak su zaista pravo mesto za Vas!

Za sva pitanja u vezi mesta ili svoja isktsva - slobodno pošaljite komentar


Šta videti u Dobrim Vodama

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Veliki Pijesak

Plaža Veliki Pijesak

Mali Pijesak

Mali Pijesak

Bezimena plaža

Bezimena plaža

Ploče

Ploče

Spomen Plaža

Spomen Plaža

Ostaci crkve Svih Svetih

Ostaci crkve Svih Svetih

Veliko kamenje

Veliko kamenje

Smeštaj u Dobrim Vodama

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Dobrim Vodama. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Dobre Vode leto 2019, Dobre Vode turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Dobre Vode, smestaj Dobre Vode

Slična mesta u okolini