Goražde

Goražde Goražde je glavni grad i jedna od tri opštine Bosansko-podrinjskog kantona, u istočnom delu Bosne i Hercegovine. Glavna naselja opštine su Goražde i Vitkovići, na području opštine Goražde danas živi oko 26 000 stanovnika.

Posebna i jedinstvena ponuda u Goraždu je splavarenje Drinom. Ovo je doživljaj čija se posebnost ne može rečima opisati, već se jednostavno mora doživeti, a žubor Drine i njeni talasi dok polako plovite, zasigurno će odmoriti svakog čoveka.

Splavarenje Drinom je, u suštini tajnstveno, budi neizvesnost, izaziva radoznalost i želju za ponovnim vraćanjem ovoj zelenookoj lepotici. Splavarenje na ovom neobičnom plovilu izgrađenom od drvene oblovine, kapaciteta do dvanaest osoba, traje jedan dan, uz mogućnost sportskog ribolova sa splava i uživanja u gastro ponudi domaćih specijaliteta.

Svake godine u organizaciji Turističke zajednice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Vlade Kantona početkom meseca Jula organizuje se manifestacija Drina - Prača, kada je na Drini prisutno preko 10 splavova i drugih neobičnih plovila.
Šta videti u Goraždu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Goraždu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Goraždu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Goražde leto 2019, Goražde turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Goražde, smestaj Goražde

Slična mesta u okolini