Herceg Novi

Herceg Novi Herceg Novi grad mimoza i stepenica. Grad u kome se nalaze građevine iz Turskog, Venecijanskog, Španskog i Austrijskog perioda. Nastao je pre 600 godina. Herceg Novi se nalazi na samom kraju Bokokotorskog zaliva I bogat je raznovrsnim cvećem koje mu daje posebnu čar.

Hercegnovska obala se pruža u dužini od 25 km i obuhvata 7 naselja, koja su takođe turistička, neka od njih su Igalo, Bjela, Djenovići, Meljine, Kumbor, Zelenika... Plaže su stenovite ili od betonskih podloga, ali ima i plaža sa krupnim kamenjem. Najpoznatije plaže su: Njivice, Blatna plaža koja je bogata lekovitim blatom i peskom, I plaža rehabilitacinog centra Igalo. U okviru hotela „Plaža“ u Herceg Novom nalazi se kompletno uredjeno kupaliste, povrsine 3.600 m². Ako se odlučite za letovanje u ovom gradu, svaki dan bi mogli da posećujete novu plažu, od 62 registrovane plaže sigurno će neka biti bas po vašoj meri!

Što se tiče provoda, Herceg Novi nudi različite sadržaje, kako za mlade tako i za starije. Uživaćete u izobilju dobrih restorana sa tradicionalnom kuhinjom, kao i u onima u kojim se spremaju italijanski specijaliteti, a uveče tu su kafići sa živom muzikom za različite ukuse.


Šta videti u Herceg Novom

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Tvrđava Forte Mare

Tvrđava Forte Mare

Sahat kula

Sahat kula

Šetalište 5 Danica

Šetalište 5 Danica

Rose

Rose

Kanli kula

Kanli kula

Citadela

Citadela

Tvrđava Španjola

Tvrđava Španjola

Portun Wine bar

Portun Wine bar

Smeštaj u Herceg Novom

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Herceg Novom. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Herceg Novi leto 2019, Herceg Novi turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Herceg Novi, smestaj Herceg Novi

Slična mesta u okolini