Ibica

Ibica Ibiza je jedno od Balearskih ostrva koja se nalaze u Mediteranu, udaljeno je 79 km od Valensije. Ona je jedno od dva Ostrva borova (drugo je Formentera). Glavni turistički centri su grad Ibiza, Santa Eularija des Rui i Sant Antoni de Portmani. Kao deo svetske baštine, staro jezgro grada Ibice je pod zaštitom Uneska. Pretpostavlja se da je Ibica rodno mesto Kristofera Kolumba.

"Belo ostrvo ", kako često nazivaju Ibicu zbog svoje tipične arhitekture, postalo je početkom '60-tih godina veoma popularna turistička destinacija. U to vreme Ibica je bila poznata po svojoj "hipi kulturi" i nudističkim plažama, a danas ima veoma široku ponudu, kako za porodice i starije posetioce tako i za mlade, koji dolaze na ostrvo privučeni njegovim "ludim" noćnim životom. Noćni život počinje već u poslepodnevnim časovima, na plažama i u centru grada, a nastavlja se sve do zore u brojnim diskotekama.

Najpoznatije plaže na Ibici su: Talamanca, Figueretas, Playa d'en Bossa, Es Cavallet, Las Salinas, Cala Jondal i Sa Caleta.

Ibica je poznata po noćnom životu koncentrisanom na dva mesta: u gradu Ibica na istočnoj obali i Sant Antoniju na zapadnoj obali.

Turističke atrakcije ostrva:

Grad Ibica je glavni i najveći grad ostrva. Jedna od glavnih atrakcija grada je stari grad iz 1554. godine. Ovde se postioci mogu upoznati sa dugom, i kulturno izmešanom istorijom ostrva. Vidljivi su ostaci feničanske, arapske, i katalonske arhitekture, lepo uklopljene u moderan izgled grada.

Es Vedra - mistična stena smešta na zapadnoj obali ostrva. Poznata je po legendama o sirenama koje su svojim pevanjem dozivale mornare.

Santa Eulalia del Río je veoma popularan turistički grad, prepoznatljiv po jednoj od najpopularnijih plaža na ostrvu

Cova De Can Marca - pećina za koju se veruje da je stara oko 100 000 godina.

San Antonio - drugi po veličini grad na ostrvu i glavni turistički centar zapadnog dela Ibice. Grad je prepoznatljiv po plažama Cala Gració i Cala Blanch, odličnom noćnom životu i spomeniku posvećenom Kristoferu Kolumbu.

Formentera - drugo ostrvo borova, nalazi se nedaleko od Ibice, prepoznatljivo po prelepoj plaži koja se može porediti sa najlepšim plažama Kariba.

Plaža Talamanca - veoma popularna peščana plaža duga skoro 1 km.

Plaža d’en Bossa - najduža plaža na ostrvu, veoma popularna među surferima.
Šta videti na Ibici

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Cala Bassa

Plaža Cala Bassa

Plaža Ses Illetes

Plaža Ses Illetes

Smeštaj na Ibici

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Ibici. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Ibica leto 2019, Ibica turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Ibica, smestaj Ibica

Slična mesta u okolini