Igalo

Igalo Igalo je mesto u opštini Herceg Novi u Crnoj Gori. Geografski položaj čine Igalo i Herceg Novi veoma atraktivnim turističkim lokacijama na obali Crne Gore. Igalo je poznato kao turističko mesto i letovaliste, a zahvaljujući lekovitom morskom mulju sa Blatne plaže - ili kako je još nazivaju Stara banja, centar je zdravstvenog turizma Crne Gore.

Igalo je poznato i po neeksploatisanoj mineralnoj vodi nazvanoj "Igaljka". Još tridesetih godina prošlog veka izvršeno je ispitivanje igalskog blata u laboratoriji poznatog francuskog lečilišta Viši („Vichy“), koje je definitivno potvrdilo njegovu izuzetnu lekovitost, ali tek nakon Drugog svjetskog rata ,na inicijativu Mirka J. Stijepčića, koji angažuje dr. Svetozara Živojnovića realizovani su davno doneti planovi o osnivanju lečilišta u Igalu, koje je Odlukom vlade Crne Gore od 1.XI 1949. godine konačno i osnovano.

Letovanje u Igalu je pravi doživljaj. Igalo ima preko 260 sunčanih dana godišnje a prosečna godišnja temperatura iznosi 15,7°C. Kupališna sezona u Igalu traje od maja pa sve do oktobra!
Šta videti u Igalu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Titova vila

Titova vila

Smeštaj u Igalu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Igalu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu