Karlovac

Karlovac Grad Karlovac smestio se u srcu Hrvatske na mestu gde se dotiču nizinski i gorski delovi, na sutoku četiri reke - Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre. Nalazi se 55 km jugozapadno od Zagreba i smešten je na 112 m nadmorske visine. Današnje gradsko područje Karlovca zauzima površinu od 402 km2, a sa svojih cca. 60.000 stanovnika spada u srednje velike hrvatske gradove.

Karlovac je podignut u 16.veku u svrhu obrane od turskih osvajača kao jedinstvena gradska jezgra u obliku šesterokrake zvezde. Osim Karlovca još samo dva grada u Europi imaju takav tlocrt (Palmanova u Italiji i Novy Zamky u Slovačkoj).

Grad Karlovac svojim idealnim položajem na raskršju puteva pogodan je za kraći odmor na proputovanju, ali i kao atraktivna destinacija za odmor i zabavu.

Posetite nas i uživajte u zelenim dolinama karlovačke četiri reke, ili pak u bogatoj gastronomskoj ponudi naših restorana. Prošetajte vekovnim drvoredima našeg zelenog grada ili doživite vožnju starim fijakerom uz zvuke promenadnih koncerata.

Svakako posetite Stari grad Dubovac iz 13. veka gdje je postavljena i stalna izložba, a s vidikovca se pruža pogled na celi grad i okolinu. Novost na Starom gradu je sajam vlastelinstva Dubovac na kojem će Vam biti predstavljeni stari zanati, te oživljene stare igre i običaji uz posluživanje jela po starim receptima.

Dok razgledate stari deo grada, našu poznatu karlovačku "Zvezdu", posetite Gradski muzej, crkvu Presvetog Trojstva i Franjevački samostan s galerijom, gradsko pozorište Zorin dom ili neku od galerija slika.
Šta videti u Karlovcu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Kupalište Mala Švarča

Kupalište Mala Švarča

Glavni gradski trg - Trg bana Josipa Jelačića

Glavni gradski trg - Trg bana Josipa Jelačića

Kupalište Fogino

Kupalište Fogino

Muzička škola

Muzička škola

Stari grad Dubovac

Stari grad Dubovac

Karlovačka Zviezda

Karlovačka Zviezda

Smeštaj u Karlovcu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Karlovcu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Karlovac leto 2019, Karlovac turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Karlovac, smestaj Karlovac

Slična mesta u okolini