Kefalonija

Kefalonija Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora, smešteno južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Pretežno je planinsko, sastoji se iz dva povezana dela, istočnog, koji je okrenut kopnu i ima prelepe peskovite plaže sa postepenim ulaskom u more i zapadnog, čije se obale strmoglavo spuštaju u more. Najverovatnije je dobilo ime po grčkoj reci "kefalos", što znači glava, jer je oduvek bilo glavno u regiji. Kefalonija je puna prirodnih bogatstava koje ovom ostrvu daju posebnu draž. Na vrhu ostrva nalazi se tzv. "crna šuma", raritet grčke i Evrope, stanište kefalonijskog bora, koji se do skora mogao naći samo na ovom ostrvu. Sastav stena je krečnjački, pa je erozija u tlu napravila brojne pećine i pukotine.

Ukratko, to je ostrvo čudesnih pejzaža, predivnih plaža, simpatičnih mesta, ljubaznih domaćina, ostrvo mira i spokoja, koje ce vas uvek iznova pozivati da ga posetite.


Šta videti na Kefaloniji

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Mirtos

Plaža Mirtos

Smeštaj na Kefaloniji

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Kefaloniji. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu