Kikinda

Kikinda Kikinda je gradsko naselje i sedište opštine Kikinda u Severnobanatskom okrugu. U severnom delu Banata, u neposrednoj blizini srpsko-rumunske granice, prostire se velika opština Kikinda, središte ekonomskog i društvenog života ovog dela Vojvodine.

Pored Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva i drugih kulturnih institucija, u Kikindi ima dosta istorijskih spomenika: pravoslavne crkve u Kikindi i Mokrinu s radovima Teodora Ilića Češljara, zatim jedina suvača na teritoriji Vojvodine (pod zaštitom), neke građevine iz prve polovine 19. veka, spomenici borcima Kikindskog partizanskog odreda, pesniku revolucionaru Jovanu Popoviću (rad Aleksandra Zarina) i druga spomen-obeležja iz prošlosti.

Kikinda ima razvijenu industriju građevinskog materijala, prehrambenu industriju (Banini, Kikindski mlin, Pekara, Mlekara, ...), livnicu železa i tempera i drugo. U gradu je privlačan centar za rekreaciju, a u okolini lovišta i ribolovna područja na kanalu DTD.
Šta videti u Kikindi

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Etno Kuća Đeram

Etno Kuća Đeram

Staro jezero

Staro jezero

Gradska kuća

Gradska kuća

Spomen Vidikovac Senćanske bitke Senta

Spomen Vidikovac Senćanske bitke Senta

Smeštaj u Kikindi

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Kikindi. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Kikinda leto 2019, Kikinda turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Kikinda, smestaj Kikinda

Slična mesta u okolini