Kitzbühel

Kitzbühel Kitzbuhel je mali živopisni gradić sa istorijskom tradicijom u austrijskog pokrajini Tirol. Smešten između dve planine: Hahnenkamm (1.712 m) i Kitzbühler. Horn (1.996 m) središte je elitnog turizma ove regije. Ski centar obuhvata mesta: Kitzbühel, Kirchberg, Jochberg i Pass Thurn.

Ski staza se protežu na visini od 800 do 2.000 metara nadmorske visine i svojom konfiguracijom ispunjavaju zahteve kako vrhunskih skijaša tako i rekreativaca. Sa preko 168 km dobro uređenih skijaških staza područja Kitzbüheler Alpa spada među najveća i najpoznatija svetska skijališta. Skijaške padine u okolini dobro su povezane žičarama i ski busevima. Najpoznatija među njima je svakako Hahnenkamm sa poznatom stazom za ski spust, zatim Kitzbüheler Horn sa stazama posebno uređenim za snowboard.

Skijalište koje nudi adekvatne sadržaje kako zahtevnim skijašima tako i skijašima rekreativcima. Svetski poznate Streif staze za spust za najhrabrije, zatim 18 kilometara označenih ski ruta sa dubokim snegom za skijaše koji više vole netaknuti sneg a za one koji više vole nešto mirnije i romantičnije, tu su staze za zimske šetnje sa vidikovcima sa spektakularnim pogledom kao i staze za nordijsko skijanje. Udaljenost od Beograda oko: 830 kilometara.




Šta videti u Kitzbühelu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Kitzbühelu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Kitzbühelu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu