Korčula

Korčula Korčula je pripada grupi srednje Dalmatinskih ostrva. Dugačko je je 46,8 km, prosečne širine 5,3 do 7,8 km, površine od 270 km kvadratnih i po veličini je šesto ostrvo na Jadranskom moru. Bezbrojne prekrasne plaže i uvale, luksuzni hoteli i kuće za odmor, stari maslinjaci i vinogradi, mame na ovo ostrvo brojne turiste iz celog sveta.

Korčula je danas ponovo popularno letovalište u Srbiji, pogotovo među Beograđanima. Obiluje plažama, strmim liticama, i živopisnim selima, a glavni grad Korčula je živi muzej.

Korčula ima veoma razuđenu obalu sa velikim brojem zaliva i uvala. Severna obala mu je veoma pristupačna, sa nekoliko luka kao što su Korčula, Banja, Račišće, Vrbovica, Babina i Prigradica. Južna obala je razuđenija, sa velikim brojem uvala kao što su Zavalatica, Rasohatica, Orlanduša, Pavja luka, Pupnatska luka, Prižba.

Ostrvo Korčula je bilo naseljeno još u praistoriji a najstariji sačuvani tragovi života datiraju još iz neolita. Najpoznatije neolitsko nalazište je "Vela spilja" u Veloj Luci.
Šta videti u Korčuli

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Badija

Plaža Badija

Plaža Pupnatska Luka

Plaža Pupnatska Luka

Plaža Vela Pržina

Plaža Vela Pržina

Plaža Pržine

Plaža Pržine

Plaža Bilin žal

Plaža Bilin žal

Smeštaj u Korčuli

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Korčuli. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Korčula leto 2019, Korčula turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Korčula, smestaj Korčula

Slična mesta u okolini