Larisa

Larisa Larisa je glavni grad grčke periferije Tesalije i sjedište okruga Larisa. Larisa je, takođe, jedan od najvažnijih gradova Grčke. Prema ovom gradu asteroid (1162) je dobio ime. Reč "Larisa" u starom grčkom jeziku znači "tvrđava, uporište", a u grčkoj mitologiji nimfa Larisa je kći praoca grčkog plemena Pelazga, koje su bili prvi poznati stanovnici ovih prostora. Ovo pleme imalo je mnogo naselja sa ovim imenom.

Grad Larisa se nalazi u središnjem delu Tesalijske ravnice, na reci Pinejos. Položaj grada je izuzetno povoljan, jer se nalazi pored glavne saobraćajnice u zemlji, puta Atina - Solun.

Klima u Larisi je izmenjena varijanta sredozemne klime, za koju su osobene izuzetno žarna leta i hladnije zime sa ne baš tako retkim snegom. Larisa je poznata je kao jedan od najtoplijih grčkih gradova leti.

Larisa je privredni centar, poljuprivredno orijentisanog regiona u kome se nalazi. U okolini postoji veliki broj malih preduzeća koji se bave proizvodnjom duvana, voća, povrća i pamuka, a, u vezi sa tim, u gradu dominira prehrambena industrija.


Šta videti u Larisi

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Larisi

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Larisi. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Larisa leto 2019, Larisa turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Larisa, smestaj Larisa

Slična mesta u okolini