Lefkada

Lefkada Lefkada je Grčko ostrvo koje pripada grupi Jonskih ostrva. U upravnoj podeli Grčke Lefkada zajedno sa nekoliko manjih ostrva čini prefekturu Lefkada. Najveće i najvažnije mesto na ostrvu je istoimeni grad Lefkada. Ukupna površina ostrva je prko 300 km2. Ostrvo je odvojeno od kopna moreuzom, širokim oko 2 km, danas premošćenim mostom na baržama. Severno od ostrva nalazi se Krf, a južno Kefalonija i Itaka.

Lefkada je uglavnom krševita i brdovita, mada postoji i nekoliko plodnih dolina. Klima na ostrvu je tipično Sredozemna, sa dugim i toplim letima i blagim i kišovitim zimama.

Ostrvo odiše prirodnim lepotama, brojne plaže, bujna vegetacija, biserno plava boja mora ostaviće Vas bez daha, a veliki broj barova, kafića, taverni, restorana upotpiniće vaš boravak na ovom krajnje interesantnom i zanimljivom Grčkom ostrvu.


Šta videti na Lefkadi

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Nidri

Plaža Nidri

Plaža Agiofili

Plaža Agiofili

Plaža Megali Petra

Plaža Megali Petra

Plaža Egremni

Plaža Egremni

Plaža Poros Mikros Gialos

Plaža Poros Mikros Gialos

Plaža Athani

Plaža Athani

Plaža Kathisma

Plaža Kathisma

Plaža Ammoglosa

Plaža Ammoglosa

Smeštaj na Lefkadi

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Lefkadi. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu