Lido di jesolo

Lido di jesolo ezolo  je grad u severoistočnoj Italiji. Grad se nalazi u okviru okruga Venecija u okviru italijanske pokrajine Veneto. Jezolo je važno turističko odredište u oblasti Venecije. Posebno je poznat deo grada do gradske plaže, Lido di Jezolo.

Grad Jezolo nalazi se u istočnom delu Padske nizije, na 20 km severoistočno od Venecije. Naselje obrazovalo se na severnom obodu Venecijanske lagune, blizu obale Jadrana. Kako se grad se smestio u močvarnom području, zbog isušivanja zemljišta kroz i oko grada je trasirano više kanala.

Jezolo danas ima preko 25.000 stanovnika, mahom Italijana. Tokom proteklih decenija u grad se doselilo mnogo doseljenika, koji su delom i nekadašnji turisti.

Lido di jesolo postao jedan od najpoznatijih turističkih centara u Italiji, mesto je poznato i pod imenom Evropski Majami. Poseduje dugu peščanu plažu (15 km), sa preko 400 hotela i rezidencija, 5000 apartmana, beleži preko 6 miliona noćenja godišnje. Zahvaljujući blizini Venecije, bogatim sadržajima, brojnim barovima, kafićima, diskotekama, restoranima, zabavnim parkovima (karting, Aqualandia, Adventure Golf Park,...), buticima, i marketima Lido di jesolo predstavlja veoma atraktivnu turističku destinaciju za Vaš odmor.
Šta videti u Lido di jesolu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Lido di jesolu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Lido di jesolu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Lido di jesolo leto 2019, Lido di jesolo turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Lido di jesolo, smestaj Lido di jesolo

Slična mesta u okolini