Linjano

Linjano Linjano je popularno Italijansko letovalište koje se nalazi na pola puta između Venecije i Trsta. Krasi ga jedna od najlepših plaža u severnom delu Jadranske oblasti, duga osam kilometara i koja  svake godine dobija plavu zastavicu za kvalitet.

Linjano Sabbiadoro je poluostrvo smešteno između Lagune Marano, leve obale reke Taljamento i Jadranskog mora.

Preporučuje se za odmor porodicama sa decom, ne samo zbog široke, peščane plaže  i bujne borove šume, već i zbog toga što se u njemu nalaze mnogi zabavni parkovi koje nude brojne sadržaje i odličan provod.

U gradu se izdvajaju dve oblasti - Sabbiadoro i Pineta. Sabbiadoro je istorijski centar grada i odlikuju ga široke, zlatne peščane plaže savršene za porodični odmor. Doke je Pineta oblast koju krasi prelepa priroda okružena borovom šumom.

Linjano su raj za one koji vole sunce i more, jer, imaju čistu i fantastično opremljenu plažu sa mekim i finim peskom.

Šta videti i raditi u Linjanu:


  • Posetite obližnje letovalište Bibione sa kojim Linjano deli plažu.
  • Preporučujemo Vam šetnju do Svetionika na ušću reke Taljamento u more. Put do plaže, koja se nalazi ispred samog svetionika  je doživljaj, prolazi se kroz šumu u kojoj rastu orhideje i stiže se do obale čija je voda tirkizna, a pesak sija kao zlato.
  • Obavezno posetite Velvekiju (staru dolinu) koja je nalazi pod specijalnom zaštitom države i može se posetiti biciklom, kajakom, na konju ili pešice.
  • Vožnja gusarskim brodom je nešto što se ne propušta.
  • Nezaobilazan je izlet do Portoguara, popularne Venecije na suvom. Grad je prepoznatljiv po svojim vinima, srednjovekovnim lukovima i renesansnim palatama.
  • Poseta Zoo parku Punta Verde - sa preko 1000 različitih vrsta životinja, koje se nalaze u prirodnom okruženju na 100.000 metara kvadratnih.
  • Zabava - pored brojnih kafića i restorana odličan izbor zabave su akva parkovi poput Aquasplash-a i Guliverlandije.
  • Naravno izlet do Venecije i Trsta se podrazumeva.

Šta videti u Linjanu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Linjanu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Linjanu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Linjano leto 2019, Linjano turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Linjano, smestaj Linjano

Slična mesta u okolini