Litohoro

Litohoro Olimpijska regija ili Pieria je regija u severoistočne kontinentalne Grčke, i njen glavni grad je Katerini. Pieria je poznata po spomenicima arheološke i istorijske vrednosti. Možda najpoznatiji deo Pierie su centralno locirana letovališta, Paralia, Olympic Beach, Litohoro i Leptokaria, kao i planina Olimp.

Litohoro je mali planinski grad nesvakidašnjom atmosferom, smešten na 300 m nadmorske visine u podnožju planine Olimp, sa koje se pruža prelep pogled na Egejsko more i brojna letovališta. U središtu sela je trg sa fontana i malim rondom, lepa crkva sa zvonikom, iza koje je park sa spomenikom, letnja pozorišna scena i dečije igralište. U ovom gradiću kamenih uličica, brojnih kapelica dominantna je makedonska arhitektura. Litohoro je karakteristično je po peščanoj plaži. U mestu ima par kafića i restorana. Žitelji Litohora se uglavnom bave poljoprivredom. Litohoro je idealno mesto za miran odmor.
Šta videti u Litohoru

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Litohoru

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Litohoru. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu