Makarska

Makarska Makarsko primorje se nalazi na područjima opština Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora i Gradac, a središte primorja je grad Makarska. Prema popisu iz 2001. godine, Makarsko primorje brojalo je 26.673 stanovnika.

Makarsko primorje ima sva obiležja mediteranske klime: topla i sušna leta i blage zime s velikim brojem kišnih dana. Godišnje ovo područje ima preko 2.700 sunčanih sati, što pogoduje razvitku turizma, koji je dominantna privredna grana. U zimskim mesecima bura donosi niske temperature i zna naneti veće materijalne štete, posebno na severu Makarskog primorja. Sneg je jako redak. Godišnji prosek temperature mora viši je od 20 °C, a leti se kreće između 23 i 27 °C.

Makarska rivijera je jedna od najtoplijih delova Hrvatske.

Glavna delatnost stanovništva je turizam, zatim trgovina, poljoprivreda, ribarstvo i maslinarstvo. Turizam je procvat doživeo 1960-ih i 1970-ih godina, kada je Makarska rivijera postala brand u svetskim turističkim krugovima. Primorje ima veliki broj ležaja u hotelskom i privatnom smeštaju.
Šta videti u Makarskoj

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Punta Rata

Plaža Punta Rata

Seosko domaćinstvo Vrata Biokova

Seosko domaćinstvo Vrata Biokova

Plaža Berulia

Plaža Berulia

Smeštaj u Makarskoj

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Makarskoj. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Makarska leto 2019, Makarska turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Makarska, smestaj Makarska

Slična mesta u okolini