Milano

Milano Milano je drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija u severnoj Italiji. Milano se smatra „privrednim srcem“ Italije. Grad je takođe i svetski poznat privredni, modni i medijski centar. Milan je čuven po svojoj gotskoj katedrali, operi „Milanska skala“ i velikom arhitektonskom i umetničkom nasleđu.

Danas je Milano moderan grad. Centar je automobilske industrije još od sedamdesetih godina prošlog veka, a modna industrija je zaštitni simbol grada. Dva puta godišnje se u Milanu održavaju nedelje visoke mode pa se na jednom mestu mogu naći modni obožavaoci, supermodeli i paparazzo novinari.

Ne propustite pogledati čuvenu milansku katedralu koja će vas zadiviti mramornim šiljatim tornjićima i impozantnim lađama te opernu kuću Scalu koja neguje tradicionalnu operu. Stanovnici Milana su veliki poštovaoci religije te čak plaćaju poseban porez za održavanje katedrale na čijem se vrhu nalazi kip zaštitnice grada – Device Marije.
Šta videti u Milanu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Zamak Sforca

Zamak Sforca

Milanska katedrala

Milanska katedrala

Kanal Naviglio Grande

Kanal Naviglio Grande

Trg Mercanti

Trg Mercanti

Palata Brera

Palata Brera

Palata Dugnani

Palata Dugnani

Kraljevska vila

Kraljevska vila

Palata Sormani Andreani

Palata Sormani Andreani

Smeštaj u Milanu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Milanu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Milano leto 2019, Milano turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Milano, smestaj Milano

Slična mesta u okolini