Sveti Stefan

Sveti Stefan Sveti Stefan, mesto u Crnoj Gori poznato pre svega po ostrvu na kom se nalazi hotel koji je sa kopnom povezan veštačkim peščanim sprudom. Peščana prevlaka koja povezuje obalu i ostrvo, ima dve plaže sa peskom I kamenčićima crvene boje.

Ovo mesto je danas ekskluzivno odmaralište, a sagradili su ga trgovci i ribari u XV veku koji su tu živeli, 1960. postaje grad hotel i to zahvaljujući našim poznatim slikarima, Lubardi i Milunoviću, koji su ovaj stari gradić prepoznali kao turističku atrakciju.

Sveti Stefan poetile su i mnoge slavne ličnosti od kojih izdvajamo: Sofija Loren, Monika Viti, Vili Brant, Bobi Fiser, Silvester Stalone, Klaudija Sifer, Ingemar Stenmark…

U neposrednoj blizini se nalazi i plaža Drobni pijesak koja je smeštena uvali, a zbog konfiguracije terena može se reći da je pristupačna samo sa mora. Pesak žuto-bele boje daje joj izgled prave divlje tropske plaže. Na samoj plaži su izvor pitke vode i nekoliko ugostiteljskih objekata. Drobni pijesak je omiljeno kupalište meštana.

Mesto Miločer se nalazi u neposrednoj blizini Svetog Stefana. Sa velikim brojem retkog rastinja, prekrasnom plažom i vrhunskom uslugom hoteli i vile u Miločeru garantuju divan odmor!

Između ova dva mala mesta se nalaze kraljeva plaža i kraljičina plaža koja važi za jednu od najlepših plaža na Mediteranu. To je mala plaža, duga oko 200 metara, sa čempresima i maslinama u zaleđu, smeštena ispred letnje rezidencije kralja Nikole, koja je dobila ime po tome što je bila omiljeno letovalište porodice Karađordjević.


Šta videti na Svetom Stefanu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Kraljičina plaža

Kraljičina plaža

Kraljeva plaža

Kraljeva plaža

Plaža Perazića do

Plaža Perazića do

Plaža Drobni Pesak

Plaža Drobni Pesak

Plaža Pržno

Plaža Pržno

Plaža Rijeka Reževića

Plaža Rijeka Reževića

Vidikovac Čelobrdo

Vidikovac Čelobrdo

Plaža Sveti Stefan

Plaža Sveti Stefan

Smeštaj na Svetom Stefanu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Svetom Stefanu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Sveti Stefan leto 2019, Sveti Stefan turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Sveti Stefan, smestaj Sveti Stefan

Slična mesta u okolini