Mladenovac

Mladenovac Sa okolinom bogatom prirodnim lepotama, banjama i mineralnim vodama, kulturno-istorijskim spomenicima, u neposrednoj blizini Kosmaja i nadomak Beograda i autoputa E75, Mladenovac ima sve uslove da bude na turističkoj mapi Srbije.

Svojim prirodnim resursima, kulturnom baštinom i bogatim istorijskim nasleđem, Mladenovac predstavlja izuzetan turistički potencijal za izletnički, rekreativni, banjski, seoski, manifestacioni, kulturno-istorijski i lovno-ribolovni turizam.

Planina Kosmaj, Lovište "Varovnice", Markovačko jezero, Banja Selters, Spomen-kompleks "Crkvine", Spomen-kompleks Varovnice, manastir Pavlovac, arheološko nalazište Jablanica... neke su od značajnih turističkih destinacija mladenovačkog kraja. Brojne su i tradicionalne i kulturne manifestacije.

Kako doći do Mladenovca?

1. Autobusom i automobilom:
  • Iz Beograda do Mladenovca (55 km) može se doći autoputem Beograd-Niš, sa skretanjem u Malom Požarevcu koji je od Mladenovca udaljen 13 km. Takođe, može se doći i starim avalskim putem preko Ralje koji prolazi i pored Sopota.
  • Putem Kragujevac-Beograd do Mladenovca se može doći iz Kragujevca (64 km) i Topole (25 km).
  • Magistralnim putevima do Mladenovca se može doći i iz Aranđelovca (24 km), Smederevske Palanke (25 km) i Smedereva (38 km).
2. Železnicom:
  • Glavnom železničkom magistralom Beograd-Niš-Sofija odnosno Beograd-Niš-Skoplje-Atina (koridor 10) koja prolazi kroz Mladenovac, može se doći iz Beograda, ali i iz Velike Plane i Smederevske Palanke
  • Iz Kragujevca do Mladenovca takođe se može doći starom prugom koja se u Lapovu uključuje na prugu Beograd-Niš.
3. Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ (Beograd) nalazi se na oko 65 km od Mladenovca.
Šta videti u Mladenovcu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Markovačko jezero

Markovačko jezero

Rabrovačko jezero

Rabrovačko jezero

Kosmaj

Kosmaj

Smeštaj u Mladenovcu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Mladenovcu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Mladenovac leto 2019, Mladenovac turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Mladenovac, smestaj Mladenovac

Slična mesta u okolini