Monte Karlo

Monte Karlo Monte Karlo je najveći grad Kneževine Monako, jedne od patuljastih evropskih država (Kneževina zaprema površinu od oko 2km² i u njoj živi oko 30.000 stanovnika).

Grad je smešten odmah ispod Alpa, na Azurnoj obali, svega 20-tak km od Nice i međunarodnog aerodroma.

Monako je osnovan u vreme starih Grka koji su na francuskoj obali u 4 veku pne osnovali nekoliko svojih kolonija. Tokom 60-tih godina 20. veka kneževinom je počeo svoju vladavinu princ Renijer koji od velikog grčkog multimilionera i brodovlasnika Aristotela Onazisa nacionalizuje veliku imovinu u Monte Karlu, među kojom i čuvenu kockarnicu, i od tada Kneževina postaje mondensko mesto na kojem se svake godine okuplja svetski džet-set.

Slavi Monaka doprinela je uveliko i princeza Grejs Keli, čuvena holivudska glumica koja se udala za princa Renijera. Danas je Monako pre svega u svetu poznat kao krajnje luksuzna i prestižna destinacija, mesto u kojem već više od pola veka radi najluksuznija i najpoznatija kockarnica na svetu nazvana „Monte Carlo“.
Šta videti u Monte Karlu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Monte Karlu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Monte Karlu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Monte Karlo leto 2019, Monte Karlo turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Monte Karlo, smestaj Monte Karlo

Slična mesta u okolini