Nea Fokea

Nea Fokea Na severoistočnom delu poluostrva Kasandra nalazi se Nea Fokea - izolovane bele peščane plaže, kristalno čista morska voda i borovi koji gotovo dosežu do mora.

Nea Fokea je šarmantno ribarsko selo, nalazi se na oko 78 kilometara od Soluna i poznato je po ribljim gostionicama i tradicionalnim kafeima. To je turističko mesto koje se konstantno razvija i privlači na hiljade posetilaca svakog leta.

Pored predivnih plaža, ovde ćete naći i arheološka nalazišta, kao što je Kula (izuzetno očuvana stara vizantijska tvrdjava koja je izgradjena 1407. godine), ili prolaz apostola Pavla (prolaz otvoren kroz stene koji završava u podzemnim odajama), koji su istorijski identitet Nea Fokee. Vredi posetiti i ostatke zamka u koji su se buntovni ostrvljani zabarikadirali 1821 godine. Posebno je zanimljiv vašar koji se organizuje svake godine 29. i 30. juna, a u čast apostola Petra i Pavla. Dogadjaj se organizuje kod crkve Svetog Pavla, koja se nalazi na ulazu u grad.

Mesto ima veoma impresivnu turističku infrastrukturu, koja uključuje hotele, vile, restorane, taverne, riblje restorane, kafiće itd. Za one koji vole noćni život, postoje i noćni klubovi.
Šta videti u Nea Fokei

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža

Plaža

Vizantijski toranj

Vizantijski toranj

Smeštaj u Nea Fokei

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Nea Fokei. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu