Nesebar

Nesebar Nesebar, je grad u jugoistočnoj Bugarskoj, nalazi se u Burgaskoj regiji a severni sused, sa kojim je praktično spojen, je Sunčev breg, najveće i najpoznatije letovalište na Bugarskom primorju. Nesebar prethodno je bio poznat kao Mesembrija (grčki: Μεσημβρια) a još pre toga kao Menebrija, prema tome ove činjenice dovoljne su nam da cpoznamo koliko je duga istorija ovog drevnog gradića.

U savremeno doba Nesebar je glavno turističko odredište u području s brojnim hotelima i velikim „Sunčaevim bregom“ koje se nalazi odmah severno od Nesebara.

Nesebar je u nekoliko prilika bio granica ugrožene imperije i zbog toga je grad s bogatom istorijom. Stari deo grada nalazi se na ostrvu koje je u novije vreme povezanom s obalom zemljouzom izgrađenim ljudskom rukom, i u njemu se nalaze dokazi osvajanja različitih civilizacija.

Bogatstvo istorijskih građevina su bili razlog da UNESKO uključi Nesebar na spisak Svetske baštine 1983. godine.
Šta videti u Nesebaru

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Bazilika Svete Bogorodice

Bazilika Svete Bogorodice

Smeštaj u Nesebaru

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Nesebaru. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Nesebar leto 2019, Nesebar turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Nesebar, smestaj Nesebar

Slična mesta u okolini