Neum

Neum Neum je mesto u Bosni i Hercegovini. Nalazi se na Jadranskom moru, i jedini je izlaz Bosne i Hercegovine na Jadran.Udaljenost Neuma od Dubrovnika je 70 km, od aerodroma Dubrovnik 90 km, od Mostara 70 km, od železničke stanice Ploče i Metković po 30 km. Nalazi se naspram poluostrva Pelješac.

Odlikuje se dugim i toplim letima i kratkom i blagom zimom, te spada u red primorskih mesta s najvećim brojem sunčanih dana.

Srednje mesečne temperature mora na površini kreću se oko 13°C u januaru do 32°C u julu i avgustu. Povoljni klimatski uslovi omogućuju, pored kupanja i sunčanja, gotovo tokom 7 meseci godišnje i klimatsku terapiju, koju čine čisti primorski vazduh, šetnje obalom, te bavljenje raznim sportovima na vodi itd.

Po poslednjem službenom popisu stanovništva iz 1991. godine, opština Neum je imala 4.325 stanovnika, raspoređenih u 27 naseljenih mesta.
Šta videti u Neumu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Brod Ivana panoramska vožnja

Brod Ivana panoramska vožnja

Smeštaj u Neumu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Neumu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Neum leto 2019, Neum turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Neum, smestaj Neum

Slična mesta u okolini