Niška banja

Niška banja Niška Banja se ubraja u jednu od najlekovitijih banja Srbije, sa tradicijom koja traje vekovima, zahvaljujući svojoj lekovitosti i lepoti koju su otkrili još stari Rimljani. Izuzev  lečilišnih kapaciteta ova banja nudi niz drugih sadržaja za odmor i rekreaciju i jedan je od najvećih turističkih potencijala Srbije. Priroda i lekovitost Niške Banje svake godine privlače sve veći broj domaćih i stranih turista.

Niška Banja se nalazi na 10 km od Niša, na putu prema Sofiji. Smeštena je na južnom delu Niške kotline, pod šumovitim Koritnikom, visokim do 808 m, koji je poslednji zapadni ogranak Suve planine. Sa severa, Niška Banja je okružena masivom Svrljiških planina i Svrljiškom klisurom, dok se sa istočne i zapadne strane nalazi otvoren prostor.

Geografski, Niš i Niška banja nalazi se na raskrsnici najvažnijih balkanskih i evropskih saobraćajnih pravaca. U Nišu se magistralni pravac, koji vodi sa severa, dolinom Morave iz pravca Beograda, račva na pravac ka jugu, dolinom Vardara prema Solunu i Atini, i pravac ka istoku, dolinom Nišave i Marice prema Sofiji, Istanbulu i dalje ka Bliskom Istoku. U Nišu se odvajaju i putevi ka severozapadu (prema Zaječaru, Kladovu i Temišvaru) i ka jugozapadu (prema Jadranskom moru).
Šta videti u Niškoj banji

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Niškoj banji

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Niškoj banji. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Niška banja leto 2019, Niška banja turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Niška banja, smestaj Niška banja

Slična mesta u okolini