Novi Pazar

Novi Pazar Novi Pazar je grad u Raškom okrugu, na reci Raškoj, u središtu Novopazarskog Polja ili staroga Rasa.

Novi Pazar se nalazi se na 290 km južno od Beograda, na deonici starog puta koji preko Ibarske magistrale vodi prema Podgorici i Jadranskom moru. Lociran je u zvezdastoj dolini reka Jošanice, Raške, Deževske i Ljudske, na nadmorskoj visini od 496 m. Okružen je visokim planinama Golijom i Rogoznom i Pešterskom visoravni.

Kraj je bogat prirodnim resursima. To je prostrana planinska teritorija, na kojoj se optimalno smenjuju blagi i oštri usponi, rečni useci i doline, visoravni, veliki kompleksi četinarskih šuma, prostrane livade i pašnjaci, a prostor ima izuzetno bogatu floru i faunu, obilje čiste vode, termalnih i mineralnih izvora (Novopazarska i Rajčinovića banja i Slatinski i Deževski kiseljak). Uz prirodne i ljudske resurse, kao i brojne spomenike kulture, Novi Pazar ima velike potencijale za održiv razvoj - proizvodnju zdrave hrane i razvoj svih vidova turizma.
Šta videti u Novom pazaru

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Novopazarska banja

Novopazarska banja

Stari Ras

Stari Ras

Smeštaj u Novom pazaru

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Novom pazaru. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Novi Pazar leto 2019, Novi Pazar turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Novi Pazar, smestaj Novi Pazar

Slična mesta u okolini