Novi Sad

Novi Sad Novi Sad ili "Srpska Atina", kako ga mnogi s pravom nazivaju, predstavlja savremen kulturni i privredni centar na Dunavu.To je moderan grad u kome živi oko 300000 stanovnika. Udaljen je oko 90 km severno od Beograda.

Danas Novi Sad predstavlja kulturni, privredni i administrativni centar Vojvodine. Brojni spomenici kulture, bogata istorija, geografski položaj, mnogobrojne manifestacije (Zmajevi dani, Exit, brojni sajmovi i dr.) doprineli su da se grad razvije u veoma atraktivnu destinaciju, za mnogobrojne turiste.

Petrovaradinska tvrdjava predstavlja najatraktivniji spomenik kulture na ovim prostorima. Utvrđenje su izgradili Austrijance za potrebe odbrane grada od Turaka. Na tvrđavi se odigrala čuvena bitka 1716 godine u kojoj je Austrijski princ Eugen Savojski potukao Tursku vojsku. Od 1948 godine tvrđava postaje civilni objekat za potrebe kulturnih i umetničkih dešavanja. Tokom leta na tvrđavi se održava poznati međunarodni muzički festival "Exit".

Nedaleko od Novog Sada nalazi se Fruška gora, pravo mesto za odmor i uživanje, poznata po netaknutoj prirodi, izvorima i brojnim manastirima zbog kojih je često nazivaju Srpska Sveta gora.
Šta videti u Novom Sadu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Oficirac

Plaža Oficirac

Salaš 84

Salaš 84

Plaža kod Karaša - Beočin

Plaža kod Karaša - Beočin

Plaža Štrand

Plaža Štrand

Salaš 137

Salaš 137

Zmaj Jovina ulica

Zmaj Jovina ulica

Bastioni i podzemlje Petrovaradinske tvrđave

Bastioni i podzemlje Petrovaradinske tvrđave

Tanurdžićeva palata

Tanurdžićeva palata

Smeštaj u Novom Sadu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Novom Sadu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Novi Sad leto 2019, Novi Sad turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Novi Sad, smestaj Novi Sad

Slična mesta u okolini