Ohridsko Jezero

Ohridsko Jezero Ohrid je grad u republici Makedoniji na severoistočnoj obali Ohridskog jezera. U gradu se nalazi sedište Ohridske arhiepiskopije. Prelepo jezero okruženo je mnogobrojnim spomenicima kulture sa jedne i visokim planinama sa druge strane.

Ohrid sa pravom nosi epitet Balkanski Jerusalim jer u njemu po legendi ima 365 manastira i crkvi koliko i ima dana u godini. On se svakim danom sve vise širi i razvija i sve više nameće kao turistički centar Makedonije i ponos makedonskog turizma.

Brojni hoteli i restorani smešteni su uz samu obalu Ohridskog jezera i iz njihovih apartmana i soba pruža se predivan pogled na prirodu i jezero. Jezero vodu dobija iz mnogobrojnih podvodnih izvora a temperatura vode u letnjem periodu u proseku je 22-23 C. Podvodni svet ovog jezera je takodje bogat ribama kao sto su pastrmka, šaran, klen,mrena i mala riba plašica, od čije se krljuši pravi čuveni ohridski biser. Ovaj biser je jedan od najlepših suvenira koji jedna dama moze dobiti i sem predivnog odmora zapamtiti. Ohridsko jezero smestaj.
Šta videti na Ohridskom jezeru

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Biljanini izvori

Biljanini izvori

Prespansko jezero

Prespansko jezero

Stara Čaršija

Stara Čaršija

Lagadin

Lagadin

Ljubanište

Ljubanište

Selo Elšani

Selo Elšani

Samuilova tvrđava

Samuilova tvrđava

Ohridsko jezero

Ohridsko jezero

Smeštaj na Ohridskom jezeru

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Ohridskom jezeru. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Ohridsko Jezero leto 2019, Ohridsko Jezero turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Ohridsko Jezero, smestaj Ohridsko Jezero

Slična mesta u okolini