Opatija

Opatija Opatija je grad i istoimeno popularno odmaralište u Hrvatskoj na obali Jadranskog mora.

Smeštena podno planine i parka prirode Učka, Opatija (u prošlosti poznata i pod imenom Sankt Jakobi ili Abbazia) pruža izvrstan odabir za odmor leti i zimi. Predivna priroda, klima, parkovi, hoteli & stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže već duže od 160 godine privlače turiste iz Evrope I Sveta. Opatija je vodeće turističko mesto u republici Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savetovanja. Festivalima, koncertima, izložbama, wellness ponudom te raznim kulturnim i sportskim događanjima Opatija je privlačna tokom cele godine!

U Opatiji na šetalištu Slatina je postavljeno prvih osam zvijezda. Opatija je prihvatila ideju, koju je Zagreb odbio, da se na poznatom šetalištu Slatina naprave zvezde poznatih. Dr. Amir Muzur, gradonačelnik Opatije, prihvatio je i potpisao ugovor u kojem podržava da se te zvezde naprave. Jedan domaći pevač je za svoj 34. rođendan poklonio svoju zvezdu. Njegovo ime je Dragan Turina Šajeta. 18.3. 2006. otkrivene su zvezde poznatih. To otkrivanje čekalo je mnogo ljudi sa velikom znatiželjom. Jedan od njih bio je pesnik Dragutin Tadijanović, koji je takođe imao svoju zvezdu.

Zvezde su dobili: Janica Kostelić, Dražen Petrović, Krešimir Ćosić, Oliver Dragojević, Miroslav Krleža, Dragutin Tadijanović, Miroslav Radman i Nikola Tesla. Pretpostavlja se da će se godine postaviti 4 nove zvezde.
Šta videti u Opatiji

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Peharovo

Plaža Peharovo

Plaža Tomaševac

Plaža Tomaševac

Plaža Lido

Plaža Lido

Kršanski kaštel

Kršanski kaštel

Marina Admiral

Marina Admiral

Smeštaj u Opatiji

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Opatiji. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Opatija leto 2019, Opatija turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Opatija, smestaj Opatija

Slična mesta u okolini