Ormos Panagias

Ormos Panagias Ormos Panagias je važna luka na Sitoniji, srednjem prstu poluostrva Halkidiki. Ovo mesto se vodi kao deo gradića Agios Nikolaos, a nalazi se samo nekoliko kilometara na južno.

Broj smeštaja i restorana (koji su prikupljeni oko ove luke) je učinio da malo mesto preraste iz ribarskog sela u nešto mnogo interesantnije turistima.

Iako nije zvanično priznat kao selo, Ormos Panagias s pravom privlači turiste. Mnogi mali hoteli i apartmani, zajedno sa restoranima i kafićima su izgrađeni od pristaništa do glavnog trga od strane crkve a zatim dole duž glavne plaže Ormos Panagias.

Zbog ribara koji koriste ovu luku, to je dobro mesto da pronađete sveže ulovljene ribe, lignje i hobotnice. Lokalni restorani se ponose svojim svežim plodovima mora i nude predivan pogled na zaliv i luku, a kao poseban užitak preporučuju ručak na samoj plaži.

Ormos Panagias je verovatno najpoznatiji po krstarenjima ka Svetoj Gori i brodskim turama koje svakodnevno kreću iz ove luke. U 9 časova, grad je preplavljen turistima i turističkim autobusa koji dovoze turiste iz različitih delova Halkidikija a koji odavde započinju svoje putovanje ka manastirima Svete Gore.
Šta videti u Ormos Panagiasu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Lagonisi

Plaža Lagonisi

Plaža Agios Ioannis Kastri

Plaža Agios Ioannis Kastri

Plaža Dimitraki

Plaža Dimitraki

Plaža Kampos

Plaža Kampos

Smeštaj u Ormos Panagiasu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Ormos Panagiasu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu